У Львові попрощаються з чотирма Героями, які захищали Батьківщину від російських загарбників

Завтра, 9 липня, Львів попрощається з Героями Андрієм Ганкевичем, Петром Гаврилівим, Ігорем Івасиком та Олександром Спринчаненим, які загинули у боротьбі з російськими окупантами.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Чин похорону відбудеться в Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, поховають військовослужбовців на Личаківському кладовищі.

"Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитися до церемоній прощань та утриматися у цей час від проведення розважальних заходів чи святкувань", - йдеться в повідомленні.

Об 11:00 розпочнеться Чин похорону Андрія Ганкевича та Петра Гавриліва, о 11:30 – міська церемонія прощання на площі Ринок.

Петро Гаврилів. Фото: Львівська асоціація футболу
Андрія Ганкевич. Фото: ЛМР

 

О 15:00 розпочнеться Чин похорону Олександра Спринчане та Ігоря Івасика, о 15:30 – міська церемонія прощання на площі Ринок.

Олександр Спринчане. Фото: ЛМР
Ігор Івасик. Фото: ЛМР

Маршрут похоронних процесій: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

На будівлях вздовж маршруту колон вивісять синьо-жовті прапори з жалобною стрічкою.

Нагадаємо, Петро Гаврилів з перших днів війни долучився до організації волонтерської допомоги, а згодом вступив до лав батальйону зі зброєю в руках.

Медик бригади територіальної оборони Андрій Ганкевич був родом з міста Самбора.

Олександр Спринчане служив у лавах 87-го окремого аеромобільного батальйону десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Ігор Івасик служив у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади десантно-штурмових військ Збройних сил України.