• Головна
  • Новини Львівщини
  • "ТНТ", "Россия 24" і "РТР Планета": у курортному селищі на Львівщині в готелі показували російські програми

"ТНТ", "Россия 24" і "РТР Планета": у курортному селищі на Львівщині в готелі показували російські програми

На Львівщині, у курортному селищі Східниця в готелі "Вілла Алеся" транслювали російську пропаганду. Відвідувач готелю поскаржився на те, що в закладі транслюють заборонені на території України телепрограми "НТВ МИР", "ТНТ", "Россия 24" і "РТР Планета".

Про це повідомляє Нацрада з питань телебачення та радіомовлення.

Працівник Національної ради України у Львівській області спільно з фахівцями Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України промоніторили програми в готельному номері.

"Серед телеканалів, які мали змогу переглядати відвідувачі готелю, були російські "НТВ МИР" і "ТНТ", а також низка інших програм, які не внесені до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавству України", — йдеться в повідомленні.

Ретрансляцію цих програм припинили після перевірки та профілактичної бесіди з керівництвом готелю.

Нагадаємо, на Львівщині запустили гарячу лінію для боротьби з російськомовним культурним продуктом. Назвали її “Львівщина без мови окупанта”. Працює гаряча лінія на платформі Facebook. Тут кожен житель області зможе фіксувати порушення мораторію.