• Головна
  • Новини Львівщини
  • Намагався переконати, що не придатний до військової служби: прикордонники затримали "ухилянта" зі Львівщини

Намагався переконати, що не придатний до військової служби: прикордонники затримали "ухилянта" зі Львівщини

Чоловік намагався переконати прикордонників, що він не придатний до військової служби та виключений з військового обліку

На Буковині затримали "ухилянта" з Львівської області, який намагався перетнути кордон із підробленими документами. 24-річний чоловік хотів покинути країну 2 липня опівдні через пункт пропуску "Порубне".

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Чоловік намагався переконати прикордонників, що він не придатний до військової служби та виключений з військового обліку.

"Проте провівши поглиблену перевірку документів за допомогою спеціальних приладів, охоронці кордону встановили, що вони повністю підроблені.Після оформлення відповідних документів, правопорушника передано представникам Національної поліції", - йдеться в повідомленні. 44

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

Наразі чоловіку доведеться відповідати за ст. 358 КК України "Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів".

За інформацією Західного регіонального управління Держприкордонслужби України, минулого місяця за спробу незаконного перетину державного кордону прикордонники затримали 63 особи, з них 22 використовували підроблені або недійсні документи з метою ухиляння від мобілізації.

Нагадаємо, чоловікам призовного віку у час воєнного стану заборонено покидати межі країни.