У Львові збудують школу на пів тисячі учнів

Мова про новий корпус ліцею №80 у Сихівському районі міста

У Львові коштом приватного забудовника планують збудувати сучасну школу, яка стане новим корпусом ліцею №80 у мікрорайоні Новий Львів. Проєкт будівництва планують передати на державну експертизу орієнтовно за 3 місяці.

Про це на своїй сторінці у соцмережі Facwbook повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

За словами посадовця, проєкт реконструкції та добудови навчального корпусу ліцею №80 міська радила погодила ще у грудні минулого року, і навіть з початком повномасштабного російського вторгнення робота у цьому напрямку тривала.

"Дуже приємно, що навіть у теперішній складний час компанія-забудовник не відмовляється від своїх зобов’язань і продовжує активно втілювати такий важливий соціальний проєкт у життя", - пише він.

За словами Любомира Зубача, з огляду на можливості та бажання забудовника, планується будівництво не типового навчального корпусу, а сучасного освітнього простору, з урахуванням усіх тенденцій актуальної архітектури.

"Прозорі скляні стіни, що відділятимуть класи від загальної території, приміщення для робототехніки, іноземних мов, інформатики, музики, моделювання, хореографії, спортивний великий зал, сходи, що "трансформуватимуться" у відкритий амфітеатр і басейн на 25 метрів", - розповідає про деталі проєкту заступник міського голови Львова з містобудування.

Також, з огляду на повномасштабну війну росії проти України та ракетний терор окупантів проти українських міст у школі передбачене бомбосховище для всіх учнів. Воно буде розташованому у приміщені тиру на 25 метрів. З огляду на війну передбачили, звичайно, бомбосховище для всіх учнів, яким служитиме тир на 25 метрів. У планах також є приміщення для дівчат, де вони можуть здобути парамедичний досвід.

Забудовником, який реалізовувати проєкт, є будівельна компанія Resident Development. Вона працює на ринку будівництва житлової нерухомості з 2013-го року. У Львові компанія звела житловий корпус на вулиці Садовій, де вже розпродані усі квартири, а також будує ще два об'єкти.

Цікаво, що за даними системи YouControl, власник компанії В'ячеслав Чепіль зареєстрований у Львові на вулиці Віденській. Вона розташована безпосередньо поруч з ліцеєм № 80, який стоїть на перехресті вулиць Віденської, Героїв Крут та Василя Стуса.

Нагадаємо, у Львові збудують нову приватну школу на вул. Тракт Глинянський, 152. Виконавчий комітет Львівської міськради затвердив містобудівні умови та обмеження на проєктування навчального закладу.