• Головна
  • Новини Львівщини
  • Підготовка Львівщини до білоруської агресії та заборона МП у Львівському районі: головні новини області за добу

Підготовка Львівщини до білоруської агресії та заборона МП у Львівському районі: головні новини області за добу

  • Львівщина та Волинь посилюють оборону на випадок агресії з боку білорусі. Триває спорудження додаткових оборонних та інженерних мереж. Крім того, у Львівській ОВА наголошкюують, що варто бути готовими до посилення ракетних ударів та авіаударів з північного напрямку.
  • Львівщина передала ЗСУ двадцять автомобілів та пів тисячі бронежилетів на фронт. Частина авто поїхали на передову учора, 29 червня, решта вирушать до кінця тижня. Воїни отримають машини в межах програми “1000 автомобілів свободи” з ініціативи начальника Львівської ОВА Максима Козицького.
  • Щоб скоротити час очікування у чергах, Львівська митниця змінює графік роботи та до кінця червня працюватиме до 23:00. Йдеться про підрозділи митного поста “Городок” (відділ митного  оформлення №2, який розташований у м. Городок) і відділ митного оформлення №4 в с. Зимна Вода Львівської області. Окрім того, аби водії встигли до 1 липня розмитнити автомобілі за “нульовим” розмитненням, транспортні засоби пропускатимуть у всіх автомобільних пунктах пропуску.
  • Від початку повномасштабного російського вторгнення у Львівській області відкрили 19 кримінальних проваджень за незаконне одержання прибутку від використання гуманітарної допомоги. Відомо, що загалом поліцейські зареєстрували 27 кримінальних проваджень, пов’язаних з гуманітарною допомогою. Левова частка з них, а саме 19 – збагачення від використання гуманітарки. Решта проваджень стосується розтрати, шахрайства та підробки документів.
  • 28 червня на засіданні Львівської районної ради більшістю голосів було ухвалено заборону діяльності так званої УПЦ МП на території району. Крім того, депутати звернулись до Верховної Ради з вимогою заборонити діяльність московської церкви на всій території України. Відомо, що парафіям Московського патріархату, які ще залишились на території Львівського району, дали 14 днів на перехід до Православної Церкви України.