Від початку року на Львівщині відремонтували дороги на понад 113 мільйонів гривень

З початку року з обласного бюджету Львівщини профінансовано ремонти на автодорогах у сумі 113,7 млн гривень, у тому числі за рахунок субвенції з державного бюджету, яка надходила до березня 2022 року, - 105,9 млн гривень.

Про це повідомляють у Департаменті фінансів Львівської ОВА.

"Відповідно до вимог постанови КМУ від 03.05.2022 № 520, в умовах воєнного стану в органах державної казначейської служби, в порядку черговості, проходять платежі з проведення аварійних, відновних робіт та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах відповідно до переліків, затверджених обласними військовими адміністраціями", - йдеться в повідомленні.

Наразі Львівська ОВА погодила перелік доріг загального користування місцевого значення в рамках виконання обласної Програми розвитку мережі й утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху на 2021 – 2025 роки. Загальна сума робіт становить 77 млн гривень. На дороги комунальної власності для 16 територіальних громад (фінансування здійснюється з бюджетів територіальних громад) виділили 25 млн гривень.

Нагадаємо, у Рава-Руському лісгоспі будують нову дорогу.