У Львові створять Центр ментального здоров'я за понад 5 мільйонів гривень

Вартість платного прийому обіцяють зробити нижчою за аналогічні послуги в приватних клініках

У Львові на початку осені планують відкрити Центр ментального здоров’я. Він працюватиме при Першому медоб’єднанні Львова. Вартість створення Центру сягає понад 5 мільйонів гривень.

Про це повідомляють У ЛМР.

Витрати, пов’язані з ремонтними роботами та облаштуванням приміщень, профінансує Львівський ІТ Кластер, а одним з найбільших благодійників є компанія-учасниця Львівського ІТ Кластеру JustAnswer.

"Оскільки ми – американська компанія, де, відповідно, питання mental health центру є на рівні з абсолютно іншими видами терапії, то для нас не було питанням, чи ми долучаємось до цього проєкту – ми вирішили, що це потрібно запускати якнайшвидше", - розповіла Надія Семен, директорка з міжнародного розвитку бізнесу компанії JustAnswer.

Відвідувати індивідуальні консультації, проходити групову терапію та отримувати комплексну допомогу різного рівня зможуть учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи та всі, хто потребує підтримки у такий непростий час. Потрапити на прийом можна буде як за скеруванням від сімейного лікаря на безкоштовній основі, так і платно за особистим записом. Вартість платного прийому обіцяють зробити нижчою за аналогічні послуги в приватних клініках.

"Підібрана команда найкращих психотерапевтів та психіатрів, які вже займаються із пацієнтами. Завдяки цьому центру будуть проліковані сотні та тисячі людей", - додав генеральний директор Першого ТМО Львова Олег Самчук.

Наразі триває процес реконструкції приміщень.

Нагадаємо, Фрайбург виділить Львову мільйон євро на будівництво гуртожитку для пацієнтів реабілітаційного центру.