Понад 2 тисячі внутрішніх переселенців шукають роботу у Львівській області

Загалом за час війни обласний центр зайнятості працевлаштував 467 жителів інших областей

Зараз у Львівській області через обласний центр зайнятості шукають роботу понад 3 тисячі мешканців інших областей. З них більше ніж 2 тисячі людей мають статус внутрішньо переміщеної особи.

Про це в інтерв'ю Lviv.Mediа розповів директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. 

Василь Барилюк. Фото: Микита Печеник, Lviv.Media

"До Львівської області офіційно з часу повномасштабного вторгнення військ агресора переїхало понад 200 тисяч людей. Неофіційно йдеться про кількість більшу приблизно у 2 рази. Однак, щоб знайти роботу, до нас звернулося лише 3317 осіб — з них 1171 чоловіків. Також з понад 3 тисяч 2117 людей мають статус ВПО", — зазначив Василь Барилюк.

Він додав, що загалом за цей час обласний центр зайнятості працевлаштував 467 жителів інших областей. З них 314 мали статус внутрішньо переміщених осіб.

"Наразі можу сказати, що в Україні тільки Полтава має більше працевлаштованих, ніж ми", — зауважив директор Львівського обласного центру зайнятості.

Додамо, більше про те, як знайти роботу, які вакансії пропонують, кого шукають та скільки платять місцеві роботодавці — читайте у розмові Lviv.Mediа з директором Львівського обласного центру зайнятості Василя Барилюка.