На Львівщині взяли на хабарі директора держпідприємства академії аграрних наук

200 тис. гривень вимагав директор державного підприємства Національної академії аграрних наук України за надання у користування складського приміщення, де зберігалися стратегічно важливі запаси врожаю. Всі кошти мали йти йому у кишеню, адже жодних договорів чи угод зловмисник навіть не думав укладати. Такими діями чоловік наражав підприємство на можливу диверсію. Про це повідомляє прокуратура Львівщини та СБУ.

"Службовець в умовах воєнного стану налагодив корупційний механізм вимагання та отримання грошових коштів від фізичних та юридичних осіб за передачу в оренду виробничих та складських приміщень. Всі вони перебувають на балансі державного підприємства", - розповіли у прокуратурі.

Як зазначається, за 200 тис. грн. чоловік, використовуючи власне службове становище, мав надати в оренду складське приміщення без укладання відповідних договорів чи угод.

"Передавав в користування майно, а також виробничі та складські приміщення, де зберігалися стратегічно важливі запаси урожаю. За 200 тис. грн. і без укладання відповідних договорів, зловмисник планував надати в оренду приміщення стороннім особам, чим наражав підприємство на можливу диверсію", - кажуть в СБУ.

Фігуранта затримали, коли він отримав першу частину траншу - 30 тис. грн. від мешканця Львівщини.

Грошові кошти були вилучені. Зараз у справі триває слідство. Після чого горе-директору повідомлять про підозру та оберуть запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.