"Після мого першого бою, у 2015, трусилися не руки, а ноги" - на фронті загинув захисник Василь Фігас

Ще одна втрата на фронті. Україна втратила захисника Василя Фігаса. Він загинув від кулі снайпера 6 червня, повідомляють на сторінці Червоноградської міської ради.

"6 червня від кулі снайпера, захищаючи кожного з нас, загинув 44-річний Василь Фігас, який боронив нашу державу ще з 2015. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Героя", - йдеться у повідомленні.

Про смерть Василя Фігаса повідомили також в Українському католицькому університеті, оскільки він був братом отця Романа Фігаса, наукового співпрацівника Інституту екуменічних студій.

Раніше в інтерв’ю для сторінки 14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого, Василь Фігас розповідав:

"У мене після мого першого бою, тоді, в 2015, трусилися не руки, а ноги – так було страшно… Але якщо ти пересилив цей страх, і ти стріляєш, бо стріляють у тебе, – ти вже воюєш. І ти на один крок ближче до Перемоги. По-іншому не буває. Іншого шляху ні в кого з нас нема. Ми будемо воювати! І ми вже в виграші: ми маємо бойовий досвід, зокрема, досвід, 2014-2015 років, коли заходили в окуповані села, коли нас нещадно “утюжила” ворожа артилерія… Так, тоді по нас не працювала авіація. А ще тоді в нас не було “енлавів”, “джавелінів” і “стінгерів”. То є ще питання?".

Нагадаємо, на війні загинув військовий з Яворова Тарас Ледвій. Частину свого життя Герой провів у Нагачеві, а останні роки проживав у Яворові. Тут залишилась його сім’я: син, донька та дружина.