Польське містечко передало гуманітарну допомогу Стрию

Матраци, радіостанції, а також медикаменти, які зібрали мешканці польського міста Бохня, вже незабаром вирушать зі Стрия на передову.

Матраци, радіостанції, а також медикаменти, які зібрали мешканці невеликого польського міста Бохня, вже незабаром вирушать зі Стрия на передову.

Як інформує Lviv.Media, про це повідомила пресслужба Стрийської міської ради.

Відомо, що доставлена у Стрий гуманітарна допомога містить саме, спальні мішки, радіостанції, ліки та медично-хірургічні набори. Частина цього вантажу вирушить на фронт, а деякі речі використають для допомоги внутрішньо переселеним особам, які знайшли у Стрию прихисток від російського вторгнення.

Як зауважують у міській раді, в громаді роблять все можливе, аби залучати додаткові об'єми гуманітарної допомоги, і працюють одночасно по різних напрямках. Прикметно, що місто Бохня, мешканці якого організували цей вантаж, не є містом-побратимом Стрия та не має з ним офіційних партнерських стосунків. Водночас це не завадило мешканцям міста з населенням у 28 тисяч людей, розташовного у Малопольському воєводстві Польщі, зібрати допомог українцям.

Фото: Стрийська міська рада

Як наголошують у Стрийській міській раді, це є черговим свідченням дружби між польським та українським народами.

Нагадаємо, учора на фронт вирушила партія гуманітарної допомоги українським захисникам, яку зібрала громада міста Яворів на Львівщині.