Замість закордону за ґрати: на Львівщині троє чоловіків намагалися втекти з країни

Троє чоловіків намагалися перетнути виїхати через Львівську область закордон із підробленими документами.

Про це на своєму сайті пише Національна поліція.

У Яворівському відділі поліції повідомили про підозру 46-річному мешканцю Харкова. Чоловік підробив тимчасове посвідчення військовослужбовця, внісши у нього неправдиві дані про виключення  його з військового обліку за станом здоров’я, а також підробив довідки військово-лікарської комісії, які звільняють його від мобілізації. Підроблені документи він пред’явив  у пункті пропуску "Шегині".

Ще одного "ухилянта" затримали, під час перетину на пункті пропуску "Шегині". 38-річний мешканець Івано-Франківської області, вніс у паспорт громадянина України для виїзду за кордон неправдиві відомості про прийняття його на консульський облік Посольством України у  Чеській республіці.

Також "відзначився" ще один харків’янин. 43-річний чоловік, підробив висновки  військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби та вніс неправдиві дані у тимчасове посвідчення військовослужбовця. Зловмисник намагався використати підроблені документи для перетину кордону у пункті пропуску "Мостиська залізнична".

"В усіх випадках досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, - обмеження волі на строк до двох років", - зазначають в поліції.

Додамо, що усього від почату травня поліція Львівщини відкрила 126 кримінальних проваджень через підроблення та використання завідомо неправдивих документів з метою ухилення від мобілізації. 82 особам повідомлено про підозру. У 42 випадках досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Нагадаємо, що Указом Президента України № 64/2022 від 24.02.2022  у країні введено воєнний стан та розпочато мобілізацію до Збройних Сил України із встановленням обмежень щодо виїзду за межі України громадян чоловічої статі віком від 18 до 60 років.