Через дефіцит солі Дрогобицька солеварня збільшує обсяги виробництва

Раніше підприємство виробляло 31-32 тонни солі в місяць

Дрогобицький солевиварювальний завод збільшує виробничі потужності. Про це повідомляють у Дрогобицькій міській раді.

Раніше підприємство виробляло 31-32 тонни солі, однак тепер солеварня збільшує свої потужності до 50 тонн на місяць.

"Така ситуація, пояснюють на підприємстві, зумовлена тим, що через російську військову агресію постраждало одне з найбільших підприємств України та Європи – "Артемсіль". Тож в низці міст України спостерігають ажіотаж та дефіцит солі", - зазначили у Дрогобицькій міській раді.

Повідомляється, що Дрогобицька солеварня, яка залишилась фактично єдиним в Україні виробником солі, працює на повну потужність. Однак підприємство, попри збільшення обсягів виробництва, не може задовольнити попит навіть Львівської області.

Серед проблем, з якими зіштовхнулась солеварня – брак упакування для солі. Тож певний час продукція надходитиме в місцеві магазини на продаж як фасована, так і на вагу.

Також у міській раді зазначили, що вартість дрогобицької солі майже вдвічі перевищує ціну товару "Артмесолі". Зокрема виробництво солі у Дрогобицькій солеварні відрізняється від традиційного видобутку. Тут з надр викачують соляну ропу, далі її виварюють на дровах у спеціальних ваннах – панвах. Цей виробничий процес складніший і дорожчий.

Нагадаємо, через безперервні обстріли окупантів міста Соледар на Донеччині там ще у квітні зупинився найбільше у Європі підприємство з видобування солі – ДП “Артемсіль”. Зараз дефіцит його продуктів вже відчувають в Україні.