З початку року до бюджету Львівської області надійшло 120 млн грн акцизного податку

Найбільше податку сплатило ТОВ "АТБ-Маркет"

З початку 2022 року бюджет Львівської області отримав 120 мільйонів гривень акцизного податку. Про це повідомляють у департаменті фінансів Львівської ОВА.

Найбільше акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизних товарів надійшло від ТОВ "АТБ-Маркет", а саме 20 млн гривень.

Понад 5 млн грн перерахували також ТзОВ ТВК „Львівхолод”, ТзОВ „Овація”, ТзОВ „ОККО-Драйв”, ПП „Мережа-Сервіс Львів”, ТзОВ „Сільпо-Фуд”, ТзОВ „Метро Кеш Енд Кері Україна”.

"Зазначені сім платників забезпечили майже половину надходжень до бюджету області акцизного податку", - розповідають у Львівській ОВА.

Також повідомляється, що через встановлені обмеження з реалізації алкогольних напоїв на час воєнного стану, у порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження акцизу зменшились на 29%. Пропри те, є чимало платників, які збільшили обсяги перерахованого податку.

"З-поміж тих, хто за 4 місяці сплатив понад мільйон гривень акцизу, позитивну динаміку забезпечили ТзОВ „АТБ-Маркет”, ТзОВ „ОККО-Драйв”, ПП „Мережа-Сервіс Львів”, ТзОВ „Вест Петрол Маркет”, ТзОВ „Рітейл Україна”, ТзОВ „Євро Смарт Пауер”, ТзОВ „Клевер Сторс”, - зазначили в ЛОВА.

Нагадаємо, у Раді прийняли новий пакет змін до Податкового кодексу. Зокрема документ дозволить без проблем реєструвати податкові накладні та відновити бюджетне відшкодування. Наразі закон направлено на підпис Президенту.