У дрогобицьких школах продовжать навчання понад 50% учнів-переселенців

Останні дзвоники в закладах освіти Дрогобича унатимуть з 31 травня по 12 червня

Понад 50% учнів з числа ВПО планують продовжити навчання у Дрогобичі в новому освітньому році. Про це повідомляє Дрогобицька міська рада.

"За даними опитування, у Дрогобичі близько 50% школярів ВПО мають намір сісти за прати в новому навчальному році. Завершувати ж цьогорічний освітній процес у нас будуть понад 85% учнів з числа ВПО", – зазначив керівник відділу освіти Дрогобича Віталій Вовків.

Загалом із початком повномасштабного вторгнення окупантів на територію України в навчальних закладах міста та територіальної громади навчаються 415 учнів внутрішньо переміщених осіб. Що стосується садків Дрогобича – то в дошкільних навчальних закладах здобувають освіту 119 дітей ВПО.

Цьогоріч останні дзвоники в закладах освіти Дрогобича та територіальної громади лунатимуть з 31 травня по 12 червня. Кожна гімназія чи ліцей індивідуально, відповідно до свого навчального плану, вирішують, коли у їхній установі завершиться освітній рік.

Як повідомила заступник керівника відділу освіти Дрогобича Ольга Олексюк, найшвидше останні дзвоники пролунають в Стебницькій гімназії №6 та деяких школах територіальної громади. Мова іде про 31 травня.

Додамо, із 31 закладу освіти Дрогобича та територіальної громади, станом на 16 травня, 8 освітніх установ розпочали очну форму навчання.