• Головна
  • Новини Львівщини
  • "Не маємо права зупинятися, ворог цього лише чекає": у Бориславі директор школи закликає до волонтерства

"Не маємо права зупинятися, ворог цього лише чекає": у Бориславі директор школи закликає до волонтерства

5 кілометрів маскувальних сіток сплели у Бориславській школі №7 від початку війни. Люди працювали з ранку до вечора 5 днів на тиждень. Але останнім часом, каже директор, волонтерів поменшало. У школі є всі необхідні матеріали, але дуже бракує робочих рук.

"Ми почали з 25 лютого. Одразу на наступний день від початку російської агресії в Україні. Люди самі приходили, просилися до роботи. Бракувало тканини, основ для сіток. Але все знаходили", - розповідає Lviv.Media директор школи №7 Микола Когут.

Каже, помагати ЗСУ приходили і діти, і молодь, і люди пенсійного віку. Спільними зусиллям вдалось сплести більше 5 кілометрів сіток.

"Раніше до нас багато приходило місцевих, можливо, були без роботи, а зараз вийшли. Були переселенці, зараз зголошуються лише одиниці. Вчителі помагали. Наші волонтери навчились самі виготовляти основи для сіток, з чим колись була проблема. Тканину постійно приносять. А от людей відчутно поменшало. Можливо зараз трохи звикли до того, що відбувається довкола. Раніше вибухи, воєнний стан інформація про загиблих у людей викликали шок, тепер не хочеться вірити, що до цього звикаєш. Люди втомлюються. На щастя, не втомлюються ті, хто стоять зі зброєю в руках! І в них є постійні потреби, тому ми мусимо гортуватися далі. Не маємо права зупинятися, ворог цього лише чекає", - каже директор.

Микола Когут також додає, що у їхній школі діє дитячий гурток національно-патріотичного виховання "Джура". Дітки, які займають в ньому виплітають прикраси із бісеру, а потім продають. Таким чином їм вже вдалось назбирати на 2 тепловізори для українських військових.

"До "Джури" також приєднуються пластуни. Вони роблять просто унікальні речі. Прикраси, в яких зашифровані всім відомі фрази : "Слава Україні", "Слава нації", "Україна понад усе", придбавши їх можна допомогти нашим збройним силам", - веде далі Микола Когут.

До слова, усім, хто має бажання допомогти, можна приходити в ЗЗСО№7 з понеділка по п'ятницю з 9.00 до 18.00.

Нагадаємо, Трускавець шукає волонтерів-психологів та військових юристів. Люди потрібні для роботи із бійцями, які перебувають у лікувальних закладах міста на реабілітації.