За минулу добу росіяни лише по Сєвєродонецьку завдали 11 атак

Протягом доби поранено чотирьох жителів Луганської області

Близько 40% усіх атак росіян по Луганській області 14 травня прийшлися на Сєвєродонецьк — по місту зафіксували 11 артилерійських атак. Ще приблизно стільки ж — на Гірську та Попаснянську громади. Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Фото: Сергій Гайдай

"Руйнувань дуже багато. Це — 11 багатоповерхівок у нових та старих районах міста, в декількох з них сталося займання квартир. Росіяни влучили в будівлю технікуму та продовжують нищити "Азот". Вчора зранку після чергового прильоту полум'я охопило один із виробничих цехів", — сказав Гайдай.

Зазнали поранень три жителі Врубівки. У Новодружеську поранено жінку, зруйновано два будинки. Ще три — в Лисичанську, де ворог наніс авіаудар, два —в Рубіжному.

Також стало відомо про дев'ять зруйнованих будинків в Комишувасі, чотири — в Тошківці, п'ять — в Золотому, два — в Троїцькому.  У Комишувасі також є влучання в будівлі селищної ради та будинку культури. Є руйнування і в Верхньокам'янці, Оріховому, Катеринівці.

Однак на фронті Луганщини та Донеччини за учора відбили 12 атак ворога. Знищено: вісім танків, п'ять артилерійських систем, дев'ять одиниць бойової броньованої техніки, п'ять ворожих автомобілів. Підрозділи ППО збили шість безпілотних літальних апаратів типу "Орлан-10" та один тактичний розвідувальний БпЛА "Елерон".

Нагадаємо, учора з Сєверодонецька уперше за довгий час вдалось евакуювати людей.