Релоковані на Львівщину підприємства можуть подати заявки на мікрогранти

Заявку можна подати через Дію

Відсьогодні на порталі державних послуг Дія релоковані підприємства можуть подати заявку на отримання мікрогранту. Про це повідомляють у Львівській обласній військовій адміністрації.

Подаватися на отримання мікрогрантів мають право мікро та малі підприємства, які постраждали внаслідок бойових дій, або перемістились із областей де ведуться активні бойові дії. Розмір мікрогранту становить 125 тисяч гривень (4 тисячі євро).

Власне, подати заявку можуть підприємства, які:

  • зареєстровані не пізніше 31 грудня 2021 року в Чернігівській, Сумській, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Київській області;
  • тимчасово перемістилися з цих областей;
  • постраждали внаслідок бойових дій та можуть це підтвердити.

Пріоритет надаватимуть тим компаніям, які виробляють життєво необхідні товари та послуги для цивільних та військових України.

Для того, щоб отримати послугу необхідно:

  • Зареєструватись або авторизуватись на порталі в кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису;
  • Заповнити онлайн-форму заявки;
  • Підписати електронним підписом та відправити.

Рішення щодо надання допомоги прийматиме експертна комісія. Повідомлення про прийняте рішення щодо отримання або відмову в отриманні допомоги надішлють на електронну пошту, вказану в заявці.

Нагадаємо, понад 400 підприємств хочуть перевезти свої потужності до Львівської області. Усі вони подали заявки на релокацію до області.