Львівщина прийняла вже 75 тисяч дітей, які змушені були втікати від війни

Уже 235 тисяч вимушених переселенців, які живуть на Львівщині, зареєструвалися у ЄІБД як внутрішньо переміщені особи. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

"Понад 110 тисяч – люди працездатного віку, з них 8 тисяч звернулися у центри зайнятості у пошуках роботи. Також на території нашої області зареєструвались майже 31 тисяча пенсіонерів та 8 тисяч осіб з інвалідністю. Ще маємо 75 тисяч дітей, 210 багатодітних сімей та 25 батьків-одинаків", - каже голова адміністрації.

Але, за його словами, не всі люди із ВПО, які проживають на Львівщині, зареєструвались у ЄІБД.

До слова, від 20 квітня це можна швидко та зручно зробити це через портал Дія, там також є можливість подати заявку на виплати.

Як отримати статус та допомогу для ВПО у порталі Дія, тепер можна за допомогою кількох кліків. Інструкція за посиланням.

Після реєстрації через Дію інформацію отримає Мінсоцполітики. Коли з’явиться можливість допомогти, з вами зв’яжуться представники соцзахисту. Довідка ВПО з'явиться з вашими цифровими документами в Дії, а виплати надійдуть на картку "єПідтримка".

Окрім того, передбачені виплати тим людям, які безкоштовно надають помешкання для ВПО. Для цього можна зареєструватись на сайті "Прихисток".

Нагадаємо, у Львівській області залишилося ще 11 тисяч облаштованих місць для поселення переселенців у державних та комунальних закладах. У приватній сфері – жодного.