Львівські лікарі рятують хлопчика, який потрапив під обстріл, допомагаючи бабусі

Під час обстрілу підліток вибіг на вулицю, аби переконатись, що його бабуся неушкоджена. В цей момент поруч впав снаряд.

Історію 15-річного Ігоря з міста Сіверськ на Донеччині опублікували на сторінці Першого територіального медичного об'єднання міста Львова в соціальній мережі Facebook. Саме там, в дитячій Лікарні Святого Миколая хлопець проходить лікування та готується до операції.

"Наприкінці квітня поряд з його домом впав снаряд. Ігор вискочив надвір, бо там була його 72-річна бабуся. Ще один вибух. Дитину відкидає ударною хвилею, він втрачає свідомість" - розповідають історію хлопця у Першому ТМО Львова.

Як зазначають в Першому ТМО, на лікуванні у Львові Ігор перебуває вже кілька днів. Його доправили одним з евакуаційних потягів, які майже щодня прибувають до Львова з різних куточків України. Зауважимо, що за даними Львівської міської ради лише Перше ТМО Львова упродовж квітня прийняло на лікування понад 2 тисячі пацієнтів з регіонів, де тривають активні бойові дії.

Крім того, поранених українців та ургентних пацієнтів, що потребують евакуації, приймають також й інші лікарні Львова, різного профілю та типів підпорядкування (обласні, регіональні, спеціалізовані медичні установи). Відтак, цифри загальної кількості евакуйованих пацієнтів наразі не має, проте очевидно, що мова йде про тисячі людей.

У випадку Ігоря, детальний план лікування хлопця розробляє керівник Центру хірургії Андрій Дворакевич разом із командою лікарів.

"Спершу - загоєння ран, потім - втручання по заміщенню дефекту штучною шкірою. Давайте побажаємо Ігореві швидкого одужання!" - йдеться у дописі Першого ТМО Львова

Нагадаємо, як повідомляв Lviv Media, учора, 5 травня, до Львова спеціальним медичним потягом евакуювали 15 поранених з Бахмута на Донеччині.