1800 сімей переселенців з Дрогобицької громади отримають грошову допомогу від Чехії

Отримати перші виплати можна буде вже з початку наступного місяця

Понад 1800 сімей переселенців у Дрогобицькій громаді отримають грошову допомогу від чеської  організації "Людина в біді", повідомляє Львівська ОВА. . Йдеться про тримісячну грошову допомогу у розмірі 2 200 гривень для кожного члена сім‘ї.

Отримати перші виплати можна буде вже з початку наступного місяця.

"Наразі представники організації "Людина в біді" проводять перевірку всіх заявок від внутрішньо переміщених, які подалися на отримання допомоги. Після цього стартують перші виплати. Проте майже всі 1800 сімей, які відгукнулися на наш заклик та прийшли реєструватись, підпадають під визначені соціальні категорії: це багатодітні сім’ї, ті, які втратили одного з опікунів, вагітні жінки, люди похилого віку тощо, і зможуть отримати фінансову підтримку. Виплачуватимуть допомогу грошовим переказом через АТ "Ощадбанк" або відділення "Укрпошти", - зазначила керівниця напрямку роботи з ВПО у районній військовій адміністрації Наталія Федурко.

Додамо, Дрогобицький район прихистив близько 22 тисяч ВПО, з них понад 12 тисяч осіб – у Дрогобицькій громаді. Велика частина  внутрішньо переміщених українців зупинилися у приватному секторі.