Львівщина прихистила близько тисячі дітей, позбавлених батьківського піклування — Козицький

Також у Львівську область із зони бойових дій переїхали 12 дитбудинків сімейного типу та 6 прийомних сімей

Львівщина прихистила близько тисячі дітей, позбавлених батьківського піклування, повідомляє голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

"Це діти, які приїхали зі зони бойових дій. Від немовлят до старшого шкільного віку. Їх розселили у 25 закладах області", — пояснює Максим Козицький.

Через військову агресію рф малечу евакуювали з Донецької, Луганської, Одеської, Харківської, Київської, Чернігівської, Запорізької, Миколаївської та Сумської областей.

Також у Львівську область із зони бойових дій переїхали 12 дитбудинків сімейного типу та 6 прийомних сімей.

Напередодні на Львівщину прибули 85 вихованців будинку дитини зі Запорізької області. Їм від 0 до 5 років.

Поселили малечу разом з супроводжуючими у двох закладах Львівщини. З вокзалу їх забрали та довезли до прихистку автобусами.

"Докладаємо усіх зусиль, щоб діти перебували у спокійному місці, не чули звуки обстрілів та бомбардувань, мали все необхідне", — каже очільник області.

У рамках співпраці з міжнародними партнерами у сфері захисту дітей, усіх, хто може та хоче допомогти покращити життя маленьких вимушених переселенців, просять писати на фейсбук-сторінку Служба у справах дітей Львівської ОДА.

Нагадаємо, за вчора в нашій області розселили ще понад 4 тисячі людей з регіонів, де тривають бойові дії. Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну на Львівщині надали прихисток 308 тисячам людей.