З території білорусі знову загрожували ракетними ударами: Максим Козицький про головне

Продовжують свої диверсії і палії трави

Двічі за останню добу в Львівській області лунали сирени. За інформацією ПвК "Захід", була загроза ракетного удару з літаків із території республіки білорусь. Про це у традиційних підсумках розповів Максим Козицький.

Постійної тривоги та небезпеки для життя мешканцям області, зі слів голови ОВА, завдають також палії сухої трави. Так за останні 24 години рятувальники ДСНС Львівщини 19 разів виїздили гасити подібні пожежі.

 "Загальна площа згарища становить понад 3 гектари. За скоєне порушники мають сплатити штраф. Нагадаю, для громадян сума становить від 3 060 до 6 120 гривень, для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 гривень. Не забувайте, що живемо у воєнний час і пожежі сухої трави можуть прирівнюватись до диверсії.  Відповідно до змін, які внесли у ККУ на початку березня, такі дії під час воєнного стану караються позбавленням волі, терміном на 15 років або довічним позбавленням волі", - наголосив Козицький.

Та додав, що за останню добу дадалось роботи і правоохоронцям. 1648 звернень отримали поліцейські щодо підозрілих осіб, автівок та об'єктів. Всіх їх опрацювали.

Щодо ситуації на кордоні, то за вчора через пункти пропуску на Львівщині з України виїхали понад 18 тисяч людей.

Досі Львівська область продовжує надавати притулок українцям, які втікають від війни. Лише за останню добу вдалось розселили 3795 людей з інших регіонів. Від початку повномасштабного нападу рф прихисток на Львівщині знайшли вже понад 450 тисяч осіб.