Якою буде погода у квітні: прогноз Львівського гідрометцентру

У Львівській області протягом найближчих п'яти днів очікується похолодання, повідомляють у Львівському гідрометцентрі.

Фото ілюстративне: Микита Печеник, Lviv.Media

Завтра, 2 квітня, очікується хмарна погода. Дощ переходитиме в мокрий сніг та сніг. Вночі місцями опади. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний: 7 - 12 м\с. Температура вночі: від 4 морозу до 1 тепла. Вдень: від 1 морозу до 4 тепла.

3 квітня. Хмарно з проясненнями. Вночі помірний, а вдень невеликий мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 9 - 14 м\с. Температура вночі: 2 - 7 морозу. Вдень: від 1 морозу до 4 тепла.4 квітня. Без істотних опадів. Вночі та вранці на дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 9-14 м\с. Температура вночі: 4 - 9 морозу. Вдень: 1 - 6 тепла.5 квітня. Вночі без істотних опадів, вдень невеликий мокрий сніг та дощ. Вночі та вранці на дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, з поривами 15-20 м\с. Температура вночі: 0 - 5 морозу. Вдень: 6 - 11 тепла.6 квітня. Без істотних опадів. Вітер південно-західний 9 - 14 м\с.  Температура вночі: 1 - 6 тепла. Вдень: 7 - 12 тепла.

"У першій декаді квітня погода буде приблизно такою ж, як і найближчі 5 днів, а температура буде поступово підніматися", — каже Олена Смалюх, синоптикиня Львівського гідрометцентру.

7, 10 та 11 квітня — без істотних опадів.  Температура вночі: 1 - 6 тепла, вдень — 10 - 16 тепла. 8 та 9 квітня вночі мокрий сніг. Температура вночі: від 2 морозу до 4 тепла, вдень — 5 - 11 тепла.

Після 10 квітня денна температура часто коливатиметься в межах 13-15 градусів тепла. Загалом до кінця місяця зберігатимуться денні температури в межах 12 - 18 градусів тепла.

Середня температура квітня цьогоріч буде вищою від норми (8.9  — 9.4 тепла) на 1-1.5 градуси, а кількість опадів — менше норми.

"Але це лише прогноз. Люди теж можуть на це повпливати. Опади у квітні потрібні, нам треба хороший врожай,  тому всім дружно треба взятися за очищення річок, джерел та ставків. Такі дії збільшують кількість опадів у регіоні", — рекомендує синоптикиня Олена Смалюх.

Додамо, за даними Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту, температура на горі Піп-Іван Чорногірський сьогодні вранці сягала 1 градуса вище нуля. Гора все ще покрита снігом.