Ізраїль розгорнув польовий госпіталь на Львівщині: фоторепортаж

Сюди приїхало працювати більше сотні медперсоналу з Ізраїля

Сьогодні в одній з громад Львівщини Ізраїль відкрив польовий госпіталь для українців. Шпиталь "Блискуча зірка" зможе приймати кілька сотень пацієнтів протягом дня різних категорій цивільного населення: жінок, дітей, чоловіків. Сюди приїхало працювати більше сотні медперсоналу з Ізраїля.

"Усі ці медики, що волонтерами прибули сюди, тут з єдиною метою: допомогти людям України. Цей госпіталь — це найважливіша частина нашої гуманітарної допомоги Україні. До того ми надіслали більше сотні тонн гуманітарної допомоги, а тепер громадяни Ізраїлю допомагатимуть українцям безпосередньо тут", — каже речник Міністерства закордонних справ Ізраїлю Ліор Хайят.

Ліор Хайят. Фото: Микита Печеник, Lviv.Media

Ліо Хайят пояснює, що цей проєкт був названий на честь Голди Меїр —  однієї з засновниць їхньої держави та 4-ї прем'єр-міністерки Ізраїля, яка народилася у Києві. Вона ж заснувала МАШАВ — агенцію гуманітарної допомоги Ізраїля.

Загалом медицина Львівщини зараз справляється. А ідея цього госпіталю — це співпраця і обмін досвідом. Тут наші лікарі працюють спільно з ізраїльськими. Для них проводитимуть тренінги і навчання, як офлайн так і онлайн з іншими лікарнями Ізраїля", — пояснює голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Максим Козицький. Фото: Микита Печеник, Lviv.Media.

Медичне обладнання та медикаменти завезли з Ізраїлю. Тут надають фактично всі необхідні види невідкладної допомоги, в особливо важких випадках —  консультуватимуться з лікарнями Ізраїля в режимі онлайн. Відділення польового госпіталю є на вулиці та всередині місцевої школи.

"Ми вдосконалюємо досвід відкриття польових госпіталів останні 60 років. Список добровольців поїхати сюди заповнився за пів дня, більшість лишилися у резерві на випадок можливої ротації медперсоналу. Більше мільйона ізраїльтян мають зв'язок з Україною, наша мотивація очевидна", — каже Йоель Гаревен, голова ізраїльського польового шпиталю.

Йоель Гаревен. Фото: Микита Печеник, Lviv.Media

"Ми маємо щоденний необхідний досвід, бо в Ізраїлі весь час відбуваються бойові дії. Ми лікарі і це наш обов'язок. Звісно, ми трішки боялись, але зараз почуваємо безпечно. Багато з медиків, хто приїхав сюди, мають коріння з України, тут народилися їхні батьки, дідусі чи бабусі", — розповідає лікарка Хіла Розен.

Гуманітарна місія медиків з Ізраїлю пробуде тут щонайменше місяць, однак за потреби залишиться працювати тут та допомагати українцям.

Нагадаємо, у Львові на паркінгу торгового центру “King Cross Leopolis” відкрили польовий медичний госпіталь. Там американські медики безплатно надають медичну допомогу переселенцям та всім, кому вона може знадобитися під час війни.