На Львівщині відкривають додаткові піші переходи на кордоні з Польщею

Стояти на кордоні зараз доводиться днями

На пунктах пропуску у Львівській області великі черги. Біженці змушені шукати притулку у Польщі, та щоб пересікти кордон, треба чекати більше доби. Саме тому Львівщина відкриває додаткові піші переходи на кордоні з Польщею.

Відтак,  на пунктах пропуску “Нижанковичі – Мальховіце” та  “Варяж-Усьмеж” планують відкрити піші переходи. Також додаткові  піші переходи вже відкриті на “Краківці”, “Смільниці” та “Грушеві”.

Як повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, близько трьох тисяч людей поїздом скерують у Закарпатську область з можливістю подальшого виїзду до Словаччини та Угорщини. До Нижанкович людей теж довезуть транспортом.

"Ми не можемо заборонити людям  покинути країну, де зараз тривають бойові дії з окупантом. Зі свого боку співпрацюємо із прикордонниками, іноземними колегами та “Укрзалізницею”, щоб допомогти людям і запобігти скупченню”, — зазначив Максим Козицький.

Додамо, від початку повномасшабної війни кордон з Польщею на Львівщині  перетнули близько 100 тисяч осіб. На сьогодні,  близько 10 тисяч на залізничному вокзалі очікують відправлення за кордон, більшість з них — іноземці.

Нагадаємо, сьогодні на пункті пропуску “Шегині” перетнути кордон намагаються 2,5 тисячі людей.