Як у Львові зустрічали Потяг Єдності

Потяг "Рахів - Маріуполь" символізує єдніть України із Заходу на Схід

Сьогодні, о 18:43, на Львівський залізничний вокзал прибув Потяг Єдності, що курсує за маршрутом "Рахів - Маріуполь". Він символізує єдніть України із Заходу на Схід у сьогоднішнє тематичне свято.

У Львові Потяг Єдності зустріли місцеві мешканці, представники обласної та міської влади, а також представник американського посольства.

Символічний прапор винесли з потяга, його підписали представники місцевої влади та американський дипломат.

Після цього усі присутні виконали гімн України.

Представник американського посольства висловив підтримку України США та заявив, що "стоятимуть з українським народом проти російської агресії до кінця".

"Дякую нашим американським партнерам та місту за можливість сьогодні святкувати перший День єдності. Єдність — в наших серцях, це єдність думки. Величезна подяка і повага нашому народу, який готовий стати плі-о-пліч і подолати ворога. Разом ми сильні і непереможні. Перемога буде за нами!", — виголосив промову голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

Галина прийшла підтримати акцію єдності разом з подругами.

Фото:Владислав Хомич, Lviv.Media

"Виступаю тут на противагу думки, що Україна розділена на Схід і Захід, Південь та Північ тощо. Хочемо довести, що Україна — єдина, і ніякого поділу немає. Усі українці люблять Україну. Усім бажаю не панікувати, триматися одне одного, прислухатися до добрих порад. Починати захист країни треба з себе, зі своєї сумлінної праці", — каже Галина, що прийшла підтримати цю ініціативу.

Додамо, Потяг Єдності провезе прапор України  через 12 областей. На кожній зупинці прапор підписуватимуть мешканці регіону.