Майже 20 тисяч фейків: у Львові викрили російську ботоферму

Незаконною діяльністю займалось 3 мешканці Львівщини

Львівські правоохоронці викрили трьох мешканців області, які створили ботоферми та працювали на Росію. Про це повідомляє Служба безпеки України у Львівській області.

За допомогою створених ботоферм зловмисники сіяли паніку серед населення та повідомляли про фейкові замінування. Йдеться про 18 тис. створених фейкових акаунтів, якими керували організатори з Росії.

"Ботоферми працювали, здебільшого, у соцмережах. Зокрема, розповсюджували фейки з метою нагнітання панічних настроїв. Також встановлено, що боти публікували неправдиву інформацію про мінування об’єктів, у тому числі, соціальної та критичної інфраструктури", - розповідають у Службі безпеки України.

Двоє зловмисників обладнали свої приміщення під потреби ботоферм, а третій займався їх технічним обслуговуванням.

Фото Служби безпеки України

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили два комплекти GSM-шлюзів, 3 тис. сім-карток мобільних операторів, ноутбуки та чорнову бухгалтерію.

Фото Служби безпеки України

Правоохоронці відкрили провадження за фактом завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеки громадян.

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині викрили схему підробки ПЛР-тестів. Підроблені тести мешканка одного з сіл Львівського району виготовляла вдома для пасажирів рейсових автобусів, які прямували за кордон.

Вона привозила їх до пункту пропуску, де й передавала замовникам. За кожен підроблений тест жінка отримувала 600 гривень. Жінці загрожує до 5 років позбавлення волі.