У Сколівських Бескидах зафіксували рідкісну рись

Вона не дуже боїться людей та досить часто користується пішими стежками

У Національному парку "Сколівські Бескиди" зафіксували популяцію рисей, які на території України зустрічаються дуже рідко. Про це повідомила пресслужба парку на своїй сторінці у Facebook.

"У 2020-2021 роках на території НПП "Сколівські Бескиди" проводився моніторинг диких тварин. Результати дослідження ще раз підтвердили унікальність та різноманітність фауни в Бескидах. Яскравим прикладом став представник з родини котячих – рись звичайна (Lynx lynx L.)", - йдеться у повідомлені.

Фото Національного природного парку "Сколівські Бескиди"

Повідомляється, що рись не дуже боїться людей та досить часто користується пішими стежками. Тварина віддає перевагу глухим темнохвойним лісам. Вона відмінно лазить по деревах і скелях та добре плаває.

"Її легко відрізнити від інших представників родини котячих завдяки вухам з китицями, які не тільки надають рисі красивого і оригінального вигляду, вони ще допомагають збільшувати гостроту слуху", - повідомляють у парку.

Фото Національного природного парку "Сколівські Бескиди"

Фотопастки, які встановлені в парку, зафіксували дорослих рисей та її кошенят, які переміщуються по снігу. Жодний інший представник родини котячих не пристосований до снігу так добре, як рись.