Медицина Львівщини у 2022 році отримає понад 670 млн гривень

Найбільше отримають лікарні, які приймають пацієнтів з коронавірусом

У 2022 році галузь охорони здоров’я на Львівщині отримає 670 млн гривень. Відповідні зміни до програми підтримала Львівська облрада.

Загалом на медицину у наступному році планують виділити 670 млн 93 тис. гривні. З них на надання медичної допомоги дорослому населенню передбачили 32,6 млн гривень.

Понад 36 млн гривень передбачено на забезпечення дітей-інвалідів та дітей з важкими інтоксикаціями медичними препаратами та на вироби медичного призначення та дезінтоксикаційною терапією.

На покращення медичної допомоги хворим з онкологічними захворюваннями виділять 13,3 млн гривень. Лікарні області отримають млн гривень на придбання обладнання.

Окрім того, з обласного бюджету виділять 5 млн гривень на впровадження електронних систем галузі охорони здоров’я.

Заклади охорони здоров'я, які надають медичну допомогу хворим на коронавірус отримають 532,5 млн гривень.

Окрім того, з обласного бюджету кошти почнуть виділяти кошти за новими напрямками: надання медичної допомоги хворим на акромегалію, профілактика виникнення та корекція йододефіцитних станів у вагітних жінок, забезпечення дітей хворих на орфанні захворювання продуктами лікувального харчування в амбулаторних умовах, придбання устаткування для забезпечення трансплантації кісткового мозку у дітей, проведення аудиту закладів охорони здоров’я.

Також серед додаткових напрямків забезпечення медичного огляду та обстеження призовників та військовослужбовців.

Нагадаємо, загалом у наступному році на медицину передбачено близько 200 млрд грн. Уже з 2022 року мінімальна зарплата лікарів становитиме 20 тис. гривень, а медсестер від 13,5 тис. гривень.

Загалом на підвищені зарплати медикам передбачили 2,1 млрд грн. Ще 2 млрд спрямують на підвищення зарплат працівників медичної сфери, які не є лікарями або медсестрами – це лаборанти, біологи та інші фахівці у системі охорони здоров’я.

Також забезпечене фінансування на розвиток високоспеціалізованої медицини. Наприклад, Інститут раку додатково отримає 300 млн грн. Ще 300 млн грн спрямують на закупівлю дороговартісних ліків.