Наступного року на Львівщині планують відремонтувати ще 200 кілометрів доріг

У планах завершити усі капітальні ремонти на Львівщині

Наступного року на ремонт доріг та мостів Львівщини планують виділити понад мільярд гривень. За ці кошти хочуть відремонтувати більш ніж 200 кілометрів доріг.

Фото ілюстративне. Дорога Яворів – Грушів. Фото: Служба автомобільних доріг у Львівській області

У планах Служби автомобільних доріг у Львівській області на 2022 рік завершити всі капітальні ремонти в регіоні. Зокрема хочуть добудувати такі дороги: Рогатин — Куровичі, об'їзна Трускавця, Смільниця — Старий Самбір, Стрий — Моршин.

“Також ми хочемо почати реалізовувати стратегічні проєкти, як-от Західний обхід Львова, а також реконструювати дорогу Київ — Чоп на ділянці від Миколаєва до Стрия і далі до Карпат. Хочемо добудувати на цій дорозі ще кілька смуг руху”, — розповів керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза.

Крім того, наступного року будуть тривати роботи щодо будівництва Північної об'їзної Львова. Наразі для спорудження цієї дороги вже викупили всі необхідні земельні ділянки, а проєкт дороги перевіряють у Європейському банку реконструкції та розвитку на відповідність усім європейським вимогам.

Додамо, що наступного року Служба автомобільних доріг у Львівській області спільно з Укравтодором розпочне роботу над будівництвом двох нових доріг. Це будуть автошляхи Краківець — Львів — Броди — Рівне та Стрий — Мукачево.

Нагадаємо, цього року на Львівщині на будівництво доріг виділили 1 мільярд 593 мільйона гривень. За ці кошти відремонтували 220 кілометрів доріг загального користування. Серед них такі шляхи: Перемишляни — Чемеринці, Стрілки — Новий Кропивник, Золочів — Красне та інші. Крім того, з 16 запланованих ремонтів мостів вже закінчили реконструкцію 13.