Хто і чому на Львівщині досі без тепла

Майже 24% закладів отримують тепло

На Львівщині розпочався опалювальний сезон, однак більшість бюджетних установ досі без тепла. Причиною такої ситуації є те, що не всі із них підписали угоди з "Львівгазом" про постачання блакитного палива.

Принаймні так ситуацію пояснюють у Львівській ОДА. Кажуть, що такий інцидент виник через незавершені торги на Прозоро.

"Враховуючи тривалість проведених торгів в системі Прозоро та їх незавершення в частині визначення переможців, як через відсутність достатньої кількості учасників, так і через значні коливання ціни на газ, маємо таку складну ситуацію у бюджетній сфері",- пояснив Богдан Кейван, керівник департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОДА.

Комісія з питань техногенної безпеки визнала таку ситуацію небезпечною.

Адже відсутність тепла може призвести до багатьох збитків.

Наприклад, потерпіти можуть музейні експонати. Адже вони розміщені саме у музеях, які є державними установами і не отримують тепла.

Додамо, в області працює 825 бюджетних установ, яких є понад 4 тисячі пунктів обліку газу. Із них підключеними і можуть користуватися опаленням лише менше тисячі.

Нагадаємо, опалювальний сезон у Львові розпочався вже цього понеділка. Опалення подаватиметься до усіх категорій споживачів – школи, садочки, лікарні і населення. Зокрема управляючі компанії та ОСББ будуть самі вирішувати чи приймати теплопостачання. Тобто будинки мають провести низку дій для того, щоб мешканці отримали тепло.