Майже всі медики Львівщини отримали хоча би одну дозу щеплення проти коронавірусу

В області лише 16,5% дорослого населення є вакцинованими

На Львівщині понад 72% медиків двічі щеплені вакциною від коронавірусу. Однією дозою вакциновані понад 95%. Про це розповів Олег Когут, регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині.

"У нас є ряд лікарень, де вакциновано більше 90% медичних працівників. Це – обласна інфекційна лікарня, Центр легеневого здоров'я, госпіталь ветеранів війни. Вони першими й починали вакцинуватися, першими приймали хворих і бачили, наскільки важке це захворювання та які небезпечні ускладнення воно може давати", - розповів епідеміолог.

Тим часом загалом в області лише 16,5% дорослого населення є вакцинованими. На думку епідеміолога це недостатньо для створення колективного імунітету. Водночас і вакцини, і медичних бригад для проведення щеплень є цілком достатньою. Зокрема, на Львівщині є 181 пункт щеплення та понад 100 вакцинальних бригад.

«AstraZeneca є близько 160 тисяч доз, CoronaVac - майже 200 тисяч. Comirnaty, або як її ще називають Pfizer, поставки якої на Львівщину відбуваються щотижня. Минулого тижня отримали рекордну її кількість - практично 48 тисяч доз.», - розповів епідеміолог.

Додамо, сьогодні ще одну лікарню Львівщини включили у перелік лікарень першої хвилі. Йдеться про Львівський обласний перинатальний центр. Тож лікарня зможе приймати вагітних жінок з підозрою, або підтвердженим коронавірусом.

«З понад 1600 досліджень, у 427 осіб підтвердили діагноз «коронавірусна інфекція». Якщо минулого тижня щодоби виявляли не більше 200 нових хворих. Приймає цих пацієнтів 15 лікарень, розрахованих сумарно на 3300 ліжок», - зазначив Олег Когут.

Нагадаємо, сьогодні 5-річну дівчинку, яка мала ускладнення після коронавірусу, перевели з реанімації. Детальніше за посиланням.

Ознайомитись з графіком центрів вакцинації у Львівській області на цей тиждень можна тут.