Львівський суд заборонив діяльність проросійської "Словʼянської партії"

Майно, гроші та інші активи політичної партії передадуть у державну власність

В Україні заборонили роботу проросійської політичної партії “Слов’янська партія”. Таке рішення ухвалив восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові. Про це 24 жовтня повідомило Міністерство юстиції.

"Рішенням Восьмого апеляційного адміністративного суду від 22.10.2024 у справі №П/857/10/24 позов Міністерства юстиції України до політичної партії Слов’янська партія, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - Служба безпеки України, про заборону діяльності політичної партії задоволено", — йдеться у повідомленні.

Зазначають також, що майно, гроші та інші активи політичної партії, а також її обласні, міські, районні організації і первинні осередки передадуть в державну власність.

“Слов’янська партія”

Слов’янська партія - це проросійська політична організація в Україні, яка раніше називалася Громадянським конгресом України (до 1998 року).

21 березня 1992 року в Харкові відбулася консультативна зустріч деяких політичних діячів східних регіонів України. На зустрічі було прийнято рішення створити нову політичну силу, задля чого 16 травня у Донецьку під проводом Миколи Азарова був проведений конгрес, який прийняв назву майбутньої організації — Громадянський конгрес України (ГКУ).

26 квітня 1998 року на восьмому з'їзді у Донецьку ГКУ був перейменований на “Слов'янську партію”. До акцій “Слов'янської партії” належить пікетування Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 20 листопада 2008 року.

Нагадаємо, раніше Львівський суд заборонив проросійську партію "Наш край" та конфіскував її майно. А перед тим Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив проросійську партію колаборанта Едуарда Коваленка “Соціал-патріотичну асамблею слов’ян” (СПАС), яка проводила інформаційно-підривну діяльність на користь Росії.