У Львові у 2025 році створять 23 профільні ліцеї

Орієнтовна вартість реформи складатиме 200 млн грн

У четвер, 17 жовтня, депутати міської ради затвердили Перспективний план формування мережі закладів загальної середньої освіти у межах Львівської територіальної громади. Планують відкрити 23 профільні ліцеї для старшокласників.

Старша школа

Як зазначається у затвердженому плані, станом на початок вересня 2024 року у закладах загальної середньої освіти Львова навчаються близько 88 тис. учнів, з них у 5-7 класах — понад 26 тис. учнів. У 2027 році більшість із зазначених учнів перейдуть у старшу школу та підуть у профільні 10 класи ліцеїв.

Зважаючи на проєктну та фактичну наповнюваність закладів загальної середньої освіти та кількість учнів, яких необхідно охопити профільною освітою, достатньо створити 23 профільні ліцеї, з них 4 наукового спрямування, 2 — спеціалізованого, 17 — академічного. Решту закладів загальної середньої освіти функціонуватимуть як гімназії (середня школа) і початкові школи” — йдеться у плані.

Метою Перспективного плану є створення розгалуженої мережі різних типів закладів загальної середньої освіти, яка забезпечить якісну, доступну початкову та/або базову середню освіту та створить умови для здобуття учнями якісної профільної освіти. Для того, щоб реалізувати реформу середньої освіти у 2025 році необхідно орієнтовно 200 млн грн.