Львівський “Каретний двір” відкрив збір на допомогу коням

У підприємства забракло коштів на утримання тварин після скандалу і заборони каретного бізнесу в центрі Львова

Після заборони міськради Львова використовувати упряжних коней у центрі міста, у “Каретному дворі” виник брак коштів на утримання тварин. Як зазначили працівники стайні, катати людей в каретах — було основним заробітком підприємства. Відтак тепер “Каретний двір” відкрив збір коштів, про це він повідомив у вівторок, 15 жовтня.

Карети з конями в центрі Львова заборонили після скандалу

Як йдеться у дописі, “Каретному двору” почало бракувати грошей, оскільки воно втратило основний вид заробітку після скандалу із конем, який впав в центрі міста. Відтоді, після суспільного розголосу, міськрада заборонила використовувати коней задля катання туристів у каретах.

“Ми стійко переносили усі негаразди (коронавірус, війну) і ніколи нічого не просили, адже розуміли, що комусь ще важче. Але зараз потребуємо допомоги, оскільки ми вже більше місяця не працюємо каретами (а це був наш основний заробіток), тому кошти на утримання коней (а це і робочі коні, і молодняк, і вже старенькі ) з кожним днем скорочуються,” — зазначили у “Каретному дворі”.

Пожертвувати гроші на утримання коней:

ГО "ТОВАРИСТВО ТОРІЙСЬКОГО КОНЯ"

ЗКПО 42087761

IBAN UA453052990000026006001023704 в АТ КБ “ПРИВАТБАНК”

Призначення платежу — добровільні пожертви

Коні "Каретного двору"
Коні "Каретного двору"
Коні "Каретного двору"

До слова, як раніше розповіли у “Каретному дворі” журналістам “Еспресо”, утримання одного коня вартує мінімум 5 тисяч гривень за місяць.

Нагадаємо, наприкінці серпні в центрі Львова впав кінь, який був запряжений в карету. Як стверджували очевидці — кінь впав від утоми, тому що працював у спеку. Керівництво ж підприємства, яке утримує коней, назвало претензії необгрунтованими. Мовляв, кінь впав не від утоми, а заплутався в упряжі.

Тоді зооактивісти забили на сполох і вимагали припинити використовувати тварин для прибутку. Відтак після суспільного розголосу міська рада Львова заборонила використання коней у центрі міста.