• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові двоє поліцейських та податківець вимагали 30 тис. доларів від лікарки госпіталю

У Львові двоє поліцейських та податківець вимагали 30 тис. доларів від лікарки госпіталю

Правоохоронці організували перевірку завідувачці відділення львівського госпіталю, запропонувавши хабар

У Львові троє правоохоронці намагались підставити лікарку військового госпіталя, запропонувавши їй хабаря. Йдеться про двох поліцейських та податківця. Після відмови завідувачки відділення львівського госпіталю взяти хабар, 40-річний головний державний інспектор податкової служби разом із двома оперативниками вимагали від неї 30 тис. доларів за закриття неіснуючого кримінального провадження. Про це у середу, 16 жовтня, повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Як йдеться в повідомленні, троє правоохоронців — 40-річний головний державний інспектор податкової служби разом із двома оперативниками, — запідозрили завідувачку відділення львівського госпіталю у отриманні хабарів за можливість лікування у медзакладі.

“Встановлено, що вони підшукали псевдо-хворого, обладнали засобами для прослуховування, забезпечили грошима та відправили до неї на консультацію. Відповідно до розробленого плану остання мала погодитись взяти хабар за безперешкодне проходження курсу лікування, а згодом надати необхідні виписки для продовження дії довідки МСЕК щодо встановлення інвалідності”, — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці вимагали 30 тис. доларів за закриття неіснуючого криміналу

Як додали у ДБР, підставним хворим був колишній військовослужбовець: “Згідно з вказівками, пацієнт кілька разів просив лікарку назвати суму хабаря за надання послуг. Коли ж та відмовилася назвати суми, він просто залишив гроші у її кабінеті”.

Після цього податківець зустрівся із лікаркою та вимагав 30 тисяч доларів за закриття неіснуючого кримінального провадження. “Отримані кошти ділки планували розділити між собою”, — додали у ДБР. Усім трьом зловмисникам повідомили про підозри у провокації підкупу за попередньою змовою, податківцю повідомлено про підозру ще й у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах. Також зловмисникам уже обрали запобіжні заходи: заставу 180 тис. грн для обох правоохоронців та тримання під вартою з можливістю внесення 1,1 млн грн застави для податківця. Двох правоохоронців уже звільнили з посад, ще один — відсторонений від служби.