У Львові судили пенсіонера за поширення комуністичної символіки в інтернеті

Суд конфіскував в обвинуваченого ноутбук

Залізничний районний суд Львова розглянув справу пенсіонера Юрія В., який поширював комуністичну символіку в соцмережах. Він використовував російську соцмережу “Однокласники”. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 10 жовтня в Єдиному державному реєстрі.

Використання символіки комуністичного режиму

Суд встановив, що Юрій В. через ноутбук умисно розмістив в російській соцмережі зображення серпа та молота, що перехрещені між собою на тлі червоного прапора, поєднання серпа і молота у п`ятикутній червоній зірці. Також він поширював зображення комуністичного гасла “Слава КПСС!” з п`ятикутною зіркою, в яку вміщено серп та молот.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю, не заперечив фактичних обставин, які викладені в обвинувальному акті, у вчиненому розкаюється, просить суворо не карати” — йдеться у вироку.

Вивчивши матеріали справи суд визнав Юрія В. винним у кримінальному правопорушенні за статтею про пропаганду війни. Йому призначили рік обмеження волі, однак замінили покарання на річний іспитовий строк. Ноутбук через який підсудний поширював комуністичну символіку суд зобовʼязав конфіскувати. Вирок може бути оскаржений.