• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові судитимуть державного реєстратора за махінації з арештованими приміщеннями

У Львові судитимуть державного реєстратора за махінації з арештованими приміщеннями

Державний реєстратор незаконно перереєстрував нерухоме майно вартістю близько 1,3 млн грн

У Львові судитимуть державного реєстратора однієї з міських рад на Львівщині, який незаконно перереєстрував приміщення загальною вартістю близько 1,3 млн грн. Йдеться про приміщення лазні-пральні та котельні загальною площею 680 кв м. Про це 9 жовтня повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Змінив реєстрацію на арештовані приміщення

Як йдеться в повідомленні прокуратури, державний реєстратор, з метою одержання хабаря, незаконно вніс зміни у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Він перереєстрував на іншу фізичну особу будівлі лазні-пральні та котельні, які розташовані у Львові.

Зокрема, знаючи, що на нерухоме майно суд наклав арешт. При цьому незаконно змінив індивідуальний реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна, який був присвоєний раніше. Внаслідок таких дій з права власності законного володільця неправомірно вибуло” — йдеться в повідомленні прокуратури.

Максимальне покарання, як передбачає інкримінована чиновнику стаття — позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.