“Ваш син потрапив у ДТП”: шахрай видурив 500 тис. грн у львів’янина

Львівський суд ув’язнив злочинця

Сихівський райсуд виніс вирок шахраю, який видурив пів мільйона у львів’янина. Обвинувачений отримав гроші, обманувши чоловіка у тому, що його син потрапив у аварію і потребує коштів на лікування. Зловмиснику призначили тюремний термін, про це йдеться у вироку, який оприлюднили у вівторок. 8 жовтня, у Єдиному державному реєстрі.

Шахрай працював у змові

За матеріалами справи, випадок трапився торік у червні. Павло Ф. повідомив потерпілому чоловікові, що його син потрапив у ДТП і потребує коштів на лікування. Йдеться про 13 тис. доларів, які шахрай отримав готівкою, прийшовши до квартири потерпілого. Відомо, що обвинувачений діяв у змові зі ще одним шахраєм, щодо якого також відкрили кримінальне провадження. Крім того, Павло Ф. раніше вже був судимий.

На судовому засіданні злочинець розкаявся та просив суворо не карати: “Ствердив, що його роль полягала виключно в отриманні та передачі коштів, за що частину коштів залишив собі. Розумів, що вчиняє кримінальне правопорушення. У вчиненому щиро розкаявся та просив суд суворо не карати”. Павлу Ф. суддя призначив покарання — чотири з половиною роки в’язниці. На вирок ще можна подати апеляцію протягом тридцяти днів з дня проголошення.

Нагадаємо, мешканка Одещини заплатить 51 тис. грн за телефонне шахрайство на Львівщині. У серпні зловмисниця видурили у львівської пенсіонерки вдвічі більшу суму.