• Головна
  • Новини Львова
  • Двоє наркозалежних львів’ян виманили понад 2 тис. таблеток метадону у приватної клініки

Двоє наркозалежних львів’ян виманили понад 2 тис. таблеток метадону у приватної клініки

Чоловіки проходили лікування від наркозалежності одночасно у двох лікарнях — Львівському обласному медичному центрі превенції та терапії узалежнень і в приватному Медичному центрі сучасної психіатрії

Франківський районний суд Львова виніс вироки двом наркозалежним чоловікам — Юрію М. і Вʼячеславу Б. Щоб отримувати більше нарковмісних таблеток, які передбачені замісною терапією, чоловіки одночасно лікувались у двох медзакладах. Відтак обвинувачені виманили понад 2 тис. таблеток метадону у приватної клініки. Про це йдеться у вироках, які оприлюднили 8 жовтня в Єдиному державному реєстрі.

Навмисно брехали про своє лікування

Як встановив суд, обидвоє обвинувачених проходили замісну підтримувальну терапію у Львівському обласному медичному центрі превенції та терапії узалежнень. Там лікарі призначили пацієнтам таблетки “Метадон-ЗН”, які використовуються для лікування наркотичної залежності.

Втім коли пацієнти дізнались, що проходять лікування за спрощеною програмою і їхні дані відсутні в єдиній базі пацієнтів, вони звернулись до приватного Медичного центру сучасної психіатрії, аби там також отримати таблетки метадону. Обвинувачені навмисно збрехали в приватному медичному центрі, що не проходять лікування в інших медзакладах і таким чином виманили щонайменше 2200 таблеток метадону.

Відтак Вʼячеслав Б. за 10 місяців одночасного лікування у двох медзакладах отримав близько 1800 нарковмісних таблеток. На суді він свою вину повністю визнав та щиро розкаявся.

Тим часом Юрій М. за 80 днів одночасного лікування отримав близько 400 пігулок з метадоном. На суді він також визнав свою вину. “Відчував потребу у ліках, хоча й розумів, що в обласному медичному центрі отримував максимально допустиму дозу. Однак, обіймаючи посаду пекаря на підприємстві та займаючись фізичною працею потребував збільшеної дози у робочі дні. У вчиненому розкаюється, просив суворо його не карати” — йдеться у вироку.

Вивчивши матеріали справи суд визнав Юрія М. та Вʼячеслава Б. винним у заволодінні наркотичними засобами шляхом шахрайства. Їм призначили три роки позбавлення волі, однак звільнили від покарання з річним іспитовим строком. На вироки можна подати апеляції.