У Львові відчинили ворота у подвір’я Вірменського собору

До цього вхід на подвір’я був можливий лише з приміщення собору

Ворота подвір’я Вірменського Кафедрального Собору Успіння Пресвятої Богородиці  у Львові відкрили для відвідувачів. Тривалий час вхід до Вірменського собору з провулка Параджанова був зачинений. Проте тепер ворота відчинили. Про це LVIV.MEDIA розповіли у Вірменському Соборі.

У Вірменському соборі кажуть, що дворик був відкритим завжди, проте, потрапити в нього можна було лише пройшовши через церкву. Але про це не всі знали, тому чимало туристичних груп та гостей міста туди не заходили. Водночас помітили, що не всі гості міста знали, що головний вхід до собору розташований на вулиці Краківській. А отже оминали й саму церкву.

“Ми протягом років бачили що людям дуже цікаво заходити туди (у дворик — ред.) та ознайомитись з надписами та краєвидом. Тому і вирішили відкрити дворик зі сторони провулка Параджанова, щоб люди змогли заходити й також через дворик потрапляти в церкву”, — розповіли у церкві. А також зазначили, що ворота дворика будуть відчинені щодня з 10:00 до 19:00. Поки що, планують не зачиняти їх до зими.

Вірменський Кафедральний Собор Успіння Пресвятої Богородиці  у Львові зведений у XIV столітті. Його будували з 1356 до 1363 року. Церква є однією із небагатьох середньовічних повністю збережених пам'яток архітектури Львова.

Нагадаємо, раніше повідомляли про те, що оцифровуватимуть об’єкти Вірменського ансамблю – церкву, дзвіницю, огорожу та колону святого Христофора.