На Сихові магазин перебудують під реабілітаційний центр з медичним супермаркетом

Медичний комплекс зведуть на місці мультифункційного магазину

У середу, 2 жовтня на засіданні архітектурно-містобудівної ради у Львові представили проєкт нового багатофункційного комплекс на Сихові. Його планують звести на місці мультифункціонального магазину на вул. Драгана, 4б.

У центрі буде стаціонарне відділення та укриття

Розробники проєкту представили фото існуючого стану будівлі — зараз тут є приміщення продуктового магазину, аптеки, поштового відділення та медичного центру “Біомед”. Згідно з новим проєктом, заплановано повністю змінити його призначення, створивши сучасний центр фізичної реабілітації для людей, які постраждали внаслідок повномасштабної війни.

Існуючий стан будівлі

Проєкт передбачає надбудову та розширення будівлі. Розробники пропонують залишити перший поверх у його теперішньому вигляді, але з додаванням нових торгових приміщень для аптек та магазину з медичними товарами. Другий поверх повністю відведуть під кабінети лікарів, а третій і четвертий — під стаціонарні палати. До того ж, на рівні цокольного або підземного поверху буде облаштовано паркінг для працівників медичного закладу, в якому також передбачать укриття для пацієнтів.

“Ми врахували побажання мешканців сусідньої 16-поверхівки, в нас були загальні збори, ми вислухали їхні побажання. На основі цього ми сьогодні представляємо фінальну версію проєкту. На першому поверсі пропонуємо розмістити аптеки та торгові приміщення, тобто у нас має бути медичний супермаркет, в якому можна буде купити усі необхідні речі по догляду за хворими”, — пояснили на засіданні містобудівної ради.

Візуалізація проєкту

Замовником проєкту є ТОВ Львівський науково-практичний центр “БІОМЕД”. За даними аналітичної системи YouControl фірму створили понад 30 років тому. Компанія займається орендою нерухомості, а також діяльністю у сфері охорони здоров’я та роздрібною торгівлею фармацевтичними товарами. Її власникам є Орест Пронів та Олесь Пронів.