У Львові закрили прохід через місток біля монастиря Бернардинів

Ремонт обіцяють завершити через два тижні

У четвер, 3 жовтня, у Львові закрили на ремонт прохід через місток між вул. В. Винниченка та оборонним муром ансамблю Бернардинів. Роботи триватимуть орієнтовно два тижні. Про це повідомили на Гарячій лінії міста Львова.

Підрядник замінить дерев'яні конструкції

Як повідомили у Галицькій райадміністрації, вже виконали деякі підготовчі роботи, а тепер будуть проводити ремонт самого містка. Для цього провели процедуру тендеру, адже ці роботи виконуватиме спеціалізована фірма, що працює з деревом. Під час ремонту перехід буде недоступний для мешканців і туристів.

“Підрядна організація має демонтувати старі конструкції містка і облаштувати нові з деревини твердих порід. Також має встановити дерев'яні поручні з укладанням додаткових поперечок. І все це покрити лаком. Усі дерев’яні елементи обов’язково мають покрити лляною морилкою, що стане добрим захистом деревини від ультрафіолетового випромінювання, від вологи та псування», – розповіли у Галицькій районній адміністрації.

До слова, ремонтні роботи на цій території розпочалися ще 24 липня. Тут виконають мощення, зроблять перила на сходових маршах, поточний ремонт містка та замостять територію плиткою ФЕМ. Решту проєкту законсервують та повернуться до нього після завершення війни.