У Львові водій трамвая уник покарання за ДТП з пасажиркою

Через неуважність обвинуваченого потерпіла випала з трамвая і травмувалась

Галицький районний суд Львова визнав винним раніше засудженого до 15 років тюрми водія трамвая Дмитра К., який спричинив ДТП внаслідок якої постраждала пасажирка. Обвинувачений почав рух під час того, як потерпіла сходила з трамвая. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 2 жовтня в Єдиному державному реєстрі.

Двері притиснули руку і потерпіла випала

ДТП трапилась 19 червня 2024 року, близько 19:10, на зупинці поблизу площі Кропивницького. Як встановив суд, Дмитро К. проявив неуважність і почав рух трамвая коли потерпіла пасажирка сходила з транспорту. Внаслідок цього двері притиснули жінці руку і вона випала з трамвая. Потерпіла отримала травми середнього ступеня тяжкості за критерієм тривалого розладу здоров`я.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю. Надав покази, які повною мірою відповідають фабулі обвинувачення та вищенаведеним встановленим судом обставинам. Вказав, що в обвинувальному акті вірно відображено хронологію і перелік обставин” — йдеться у вироку.

Відтак суд визнав Дмитра К. винним у вчиненні кримінального правопорушення. Йому призначили покарання у виді обмеження волі на один рік з позбавленням права керувати транспортними засобами на аналогічний термін. Втім його звільнили від відбування основного покарання і призначили йому річний іспитовий строк. Також суд зобовʼязав стягнути з обвинуваченого понад 11 тис. грн за проведення експертиз. Вирок може бути оскаржений.