• Головна
  • Новини Львова
  • Господарський суд зобовʼязав підприємство відремонтувати занедбаний будинок у Львові

Господарський суд зобовʼязав підприємство відремонтувати занедбаний будинок у Львові

Аварійний будинок належить ТзОВ “Українсько-Канадське спільне підприємство “Інтерсвіт”

Господарський суд Львівської області розглянув позов Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю “Українсько-Канадське спільне підприємство “Інтерсвіт”. Районна адміністрація вимагала відремонтувати занедбаний будинок на вул. Донецькій, 14, який належить українсько-канадському підприємству. Про це йдеться у рішенні, яке опублікували 26 вересня в Єдиному державному реєстрі.

Розгляд справи

У 2005 році підприємство “Інтерсвіт” купило будинок загально площею 80,6 кв м на вул. Донецькій, 14. У грудні 2021 року Львівське комунальне підприємство “Балатон-409” обстежило будівлю і склало акт щодо незадовільного стану будівлі.

У нежитловій одноповерховій будівлі через відсутність покриття даху, горищне перекриття обвалилося, опорні стіни та перегородки повністю зруйновані. Зазначена нежитлова будівля знаходиться в гостро аварійному стані та загрожує безпечному проживанню мешканців прилеглих житлових будинків та випадкових перехожих. Без вжиття невідкладних аварійно-відновлювальних робіт з виведення з аварійного стану будівлі може привести до травмування або загрожувати життю людей” — йдеться у рішенні суду.

Шевченківська районна адміністрація неодноразова зверталась до власника будинку, однак підприємство не відремонтувало аварійну будівлю. “В матеріалах справи відсутні докази на підтвердження виконання ТзОВ “Українсько-Канадське Спільне Підприємство “Інтерсвіт” вимоги позивача щодо вжиття невідкладних заходів стосовно виведення будинку з незадовільного технічного стану” — зазначається у рішенні.

Відтак суд повністю задовольнив позов Шевченківської районної адміністрації й зобовʼязав ТзОВ “Українсько-Канадське спільне підприємство “Інтерсвіт” вжити заходів щодо аварійного будинку. Також з підприємства стягнуть 3 тис. грн судового збору. Рішення може бути оскаржене.