• Головна
  • Новини Львова
  • Скандальному львівському псевдоактивісту Стахіву втретє не обрали запобіжний захід

Скандальному львівському псевдоактивісту Стахіву втретє не обрали запобіжний захід

Псевдоактивіст відмовився від адвоката і подав клопотання про відвід судді

У понеділок, 30 вересня, скандальному псевдоактивісту Остапу Стахіву, якого підозрюють у незаконному поширенні інформації про локації ЗСУ та шахрайстві, втретє не обрали запобіжний захід. На судовому засіданні Стахів відмовився від призначеного йому адвоката, оскільки вже має власних захисників. Про це повідомляє Hromadske.

Судове засідання перенесли

Стахіву призначили безкоштовного адвоката Володимира Яцишина, але він відмовився від його послуг, оскільки вже має двох своїх адвокатів. Яцишин також відмовився від захисту Стахіва. На засідання Стахів прийшов з групою прихильників, які грубо поводилися з журналістами. Сам Стахів порівняв себе з дисидентами, такими як Стус та Хмара, і заявив, що переслідування проти нього — це помста за попередню перемогу у суді.

Один із його адвокатів, Михайло Магарський, який пропустив два попередні засідання, подав клопотання про ознайомлення з матеріалами справи. Суддя задовольнив клопотання і оголосив перерву. Після цього Стахів подав заяву про відвід судді, через що засідання знову відклали.

Нагадаємо, 25 вересня у Львові правоохоронці оголосили про підозру скандальному Остапу Стахіву, тоді в його помешканні проводили обшуки. Згодом Служба безпеки України, прокуратура та Національна поліція зібрали доказову базу на нові злочини львівського блогера Остапа Стахіва. Під час одного зі своїх прямих ефірів у соцмережах він публічно озвучив точну локацію розташування одного з підрозділів українських захисників. Раніше LVIV.MEDIA вже писав про діяльність Остапа Стахіва.