• Головна
  • Новини Львова
  • Поліція Львівщини розслідує підозри щодо насильства над дітьми в реабілітаційному центрі

Поліція Львівщини розслідує підозри щодо насильства над дітьми в реабілітаційному центрі

Дітей, які перебували у центрі, перевели до інших закладів

Поліція Львівщини розпочала розслідування через підозри щодо насильства над дітьми в одному з навчально-реабілітаційних центрів. Наразі дітей перевели у безпечне місце. Про це 29 вересня повідомили у поліції Львівщини.

За даними правоохоронців, 27 вересня до них звернулася представниця Уповноваженого Верховної Ради з прав дитини із заявою про те, що працівники цього закладу можуть чинити насильство над малолітніми та неповнолітніми вихованцями. Того ж дня Дмитро Лубнець розповів, що йдеться про психологічне та сексуальне насилля щодо дітей, яке вчиняв директор та працівники навчально-реабілітаційного закладу. До слова, центр розміщує найвразливіші категорії дітей: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та дітей з особливими освітніми потребами.

Раніше правоохоронці не отримували скарг

Слідчі виїхали до центру разом з іншими службами. Вони розпочали кримінальне провадження за статтею щодо сексуального насильства, що передбачає до семи років позбавлення волі. Деяких дітей уже перевели до інших закладів. Поліція також заперечує інформацію, що раніше ігнорувала подібні звернення, оскільки у 2024 році таких скарг не було. Проте у 2023 році проводили перевірку за зверненням громадської організації, але тоді підозри не підтвердились.

Нагадаємо, керівник Львівської ОВА Максим Козицький заявив, що обласна військова адміністрація повністю сприяє розслідуванню. Директора навчально-реабілітаційного закладу відсторонили від роботи.