Суд оштрафував львів’янку за виготовлення фальшивого COVID-сертифіката

Жінка повинна сплатити 34 тисячі гривень штрафу

Шевченківський районний суд Львова виніс вирок Наталії Д., яка виготовляла фальшивий сертифікат про вакцинацію від COVID-19. За свої послуги жінка отримала від клієнта 2 тисячі гривень. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 27 вересня в Єдиному державному реєстрі.

Обвинувачена повністю визнала свою провину

За даними справи, Наталія Д. діяла як посередник між клієнтом, який хотів отримати сертифікат без фактичної вакцинації, та працівником медичного закладу, який мав доступ до електронної системи охорони здоров'я. У грудні 2021 року вона отримала персональні дані клієнта через месенджер WhatsApp і передала їх невстановленій особі з Амбулаторії сімейної медицини. Ця особа внесла фальшиві дані про вакцинацію клієнта до системи. За свої послуги Наталія Д. отримала 2000 гривень, які клієнт перерахував на її банківську картку.

На суді обвинувачена повністю визнала свою вину, щиро розкаялася та просила суд не карати її суворо. Суд врахував, що жінка раніше не була судима і має на утриманні двох неповнолітніх дітей. Суд визнав Наталію Д. винною та призначив їй штраф 34 тисячі гривень. На цей вирок ще може бути подана апеляція.