• Головна
  • Новини Львова
  • Продав 38 університетських корів: підозрюють посадовця Львівського університету природокористування

Продав 38 університетських корів: підозрюють посадовця Львівського університету природокористування

Фото: Фото умовне

В.о. завідувача лабораторії навчально-демонстраційної ферми продав за пів мільйона корови, які належали університету

Шевченківський райсуд наклав арешт на майно в.о. завідувача лабораторії ферми Навчально-виробничого центру Львівського університету природокористування. Чоловіка підозрюють у значній розтраті чужого майна. Йдеться про продаж 38 університетських корів за більш як пів мільйона гривень. Про це стало відомо з ухвали, яку оприлюднили 18 вересня у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справи, в.о. завідувача лабораторії навчально-демонстраційної ферми Навчально-виробничого центру Львівського національного університету природокористування 12 вересня вручили підозру у розтраті чужого майна в особливо великих розмірах. “У період часу з листопада по грудень 2020 року, діючи з корисливих мотивів, реалізував невстановленим особам велику рогату худобу у кількості 38 штук … без дотримання встановленої процедури,” — йдеться в ухвалі.

Суд наклав арешт на будинки підозрюваного

За версією слідства, підозрюваний продав худобу без оформлення відповідних документів та привласнив отримані кошти. "Внаслідок злочинних дій... Львівському національному університету природокористування спричинено майнову шкоду у розмірі 572 918 гривень 50 копійок, що більше ніж у 250 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян та є великим розміром,” — зазначено в документі суду.

Відтак суд задовольнив клопотання слідчого і наклав арешт на два будинки, які належать підозрюваному. На ухвалу можна подати апеляцію протягом п’яти днів.

Нагадаємо, Львівський фаховий коледж Львівського національного університету природокористування цьогоріч став найпопулярнішим серед закладів фахової передвищої освіти за кількістю заяв абітурієнтів.